latinica  ћирилица
15/10/2020 |  12:13 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Увођење нових мјера зависиће од развоја ситуације

Влада Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације правовремено су реаговали на све изазове пандемије вируса корона, саопштио је данас Тим за праћење провођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске.
Тим за праћење провођења мјера Републичког штаба - Фото: РТРС
Тим за праћење провођења мјера Републичког штабаФото: РТРС

- Анализирајући кривуље броја заражених и опорављених лица, као и рад свих институција - Владе Републике Српске, Републичког штаба за ванредне ситуације, полиције, инспектората, цивилне заштите, Института за јавно здравство и посебно свих здравствених радника и установа - може се закључити да су Влада Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације правовремено реаговали на све изазове пандемије вируса коорна - наведнео је у саопштењу Тима.

У саопштењу се додаје да су успостављене мјере битно допиринијеле очувању здравља становништва и привредних активности, те да се то може лако утврдити и потврдити компаративном анализом са окружењем или било којим регионом у Европи.

- Налазимо се пред релативно непознатим развојем епидемиолошке ситуације повезаним са новим метеоролошким условима - киша и хладније вријеме, дужи боравак у затвореним просторима. Ти услови су већ резултирали порастом броја позитвних случајева и већим бројем ковид хоспитализованих у болницама Републике Српске - наведено је у саопштењу.

Истиче се да све институције треба да наставе да дјелују са истом опрезношћу и надзором епидемиолошке ситуације, те да ће евентуално увођење нових мјера зависити од развоја епидемиолошке ситуације у наредном периоду.