latinica  ћирилица
15/10/2020 |  12:14 ⇒ 12:18 | Аутор: СРНА

Шулић угостио 31 полазника школе локалне демократије

Потредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић данас је у Бањалуци, у оквиру "Дана отворених врата", угостио 31 полазника Школе локалне демократије 2020 - Удружења грађана "Градишка инцијатива – ГРИН", истакавши да је жеља да упознају младе широм Српске и БиХ о начину рада парламента, као највишег законодавног органа Републике Српске.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

- Желимо да упознамо младе људе које су надлежности и на који начин ради Народна скупштина Републике Српске. Ради се о младим људима који завршавају средње школе или су прва или друга година факултета - рекао је Шулић новинарима.

Предсједник Скупштине Удружења грађана "Градишка инцијатива – ГРИН" Бранко Страживук истакао је да очекује да ће се млади више заинтересовати за активизам и политику, те за одлуке које се доносе у Народној скупштини Републике Српске и на локалном нивоу.

Страживук је рекао да се школа локалне демократије организује сваке двије године у Градишци и да има укупно око 50 полазника, али да је свега њих 31 био у могућности да дође данас у Народну скупштину Српске због радних и школских обавеза.

"Грин" је организација младих основана с циљем анимације и подстицаја њиховог активног укључивања у друштвене процесе, саопштено је раније из Народне скупштине Републике Српске.

Један од пројеката које тренутно спроводи је Школа локалне демократије 2020, која се састоји од десет радионица.