latinica  ћирилица
15/10/2020 |  12:26 ⇒ 13:23 | Аутор: СРНА

Влада Српске о набавци лијека ремдесивир (ФОТО)

Влада Републике Српске разматра информацију о нацрту споразума о међусобним правима и обавезама ради реализације Оквирног уговора за набавку лијека веклури /ремдесивир/ за третман пацијената обољелих од вируса корона.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и информација о стању на тржишту хартија од вриједности, раду и пословању Комисије за хартије од вриједности Републике Српске за прво полугодиште ове године, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Министри ће разматрати и извјештај о стању сектора осигурања у Републици Српској, извјештај о раду Агенције за осигурање Српске и извјештај о финансијском пословању Агенције за осигурање за прво полугодиште ове године.

На предложеном дневном реду налази се и информација о реализацији пројекта "Мале олимпијске игре Републике Српске" за школску 2019/2020. годину, као и разматрање информације о изради програма интегрисања БиХ у ЕУ са приједлогом закључка.

Влада ће, према предложеном дневном реду, разматрати и извјештај о реализацији Програма педолошких анализа земљишта за потребе пољопривредних газдинстава у Републици Српској у прошлој години.

На дневном реду налази се и више приједлога о додјели, релокацији или давању сагласности на планове утрошка средстава министарстава и институција.