latinica  ћирилица
15/10/2020 |  12:42 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Поплављене улице у Книну, код Сплита олуја ломила гране (ФОТО)

Јака киша поплавила је улице у Книну, док је подручје око Сплита захватило невријеме са кишом и олујним вјетром, који је ломио гране, а мјестимичне бујице поплавиле су подруме појединих породичних кућа.

На Марјану је измјерен удар од 93 километра на час, који је ломио гране које су пале по аутомобилима, а на Звјезданом селу Мосору од чак 107 километара на час.

Проблеме у поморском саобраћају ствара вјетар и у прекиду је више катамаранских линија, јавио је Хрватски ауто-клуб /ХАК/.

- Због неповољних временских услова у прекиду су трајектне линије Сумартин-Макарска, Прапратно-Собра, катамаранске линије Мали Лошињ-Црес-Ријека, Корчула-Хвар-Сплит и Убли-Вела Лука-Хвар-Сплит, Вис-Сплит, бродске линије Дубровник-Колочеп-Лопуд-Суђурађ, Мали Лошињ-Уније-Сусак - навели су из ХАК-а.

Фото: dalmacijadanas.hr/čitalac

Из овог клуба су нагласили да трајект на линији Шибеник-Зларин-Каприје-Жирје плови без пристајања у луке Зларин и Каприје.

- Због јаког југа саобраћај на државној бродској линији 415 Вргада-Пакоштане-Биоград одржаваће се без пристајања у луци `Пакоштане`, а према пловидбеном реду за Биоград - навели су из ХАК-а.

Метеоролози су у Хрватској за данас и најавили обилну кишу, посебно на Јадрану и крајеве уз њега, јавио је Индекс.