latinica  ћирилица
15/10/2020 |  13:41 ⇒ 13:45 | Аутор: СРНА

Пале: Потписана Декларација о фер и поштеним локалним изборима

Кандидат за начелника општине Пале на предстојећим локалним изборима испред СНСД-а Бошко Југовић и независни кандидат Марко Ђого потписали су данас Декларацију о фер и поштеним локалним изборима.
Пале: потписивање Декларације - Фото: РТРС
Пале: потписивање ДекларацијеФото: РТРС

Југовић је након потписивања рекао новинарима да је овај документ стратешка ствар која треба да каналише кампању и да буде у корист становника Пала, који треба да препознају кандидате који воде фер кампању, без икакве принуде, куповине гласова и свега осталог што би могло утицати на изборе.

Он је додао да је важно и да се средства информисања понашају непристрасно и да дају могућност свим кандидатима да покажу оно што је најбоље за грађане, те изнесу свој програм.

- Почетак кампање на овај начин је нешто што даје снагу и наду да ће на подручју општине Пале избори бити спроведени на фер и коректан начин и да ће сви имати шансу да изнесу своје програме на најбољи могући начин. Нека побиједи најбољи - поручио је Југовић, који је и актуелни начелник општине Пале и пожелио и својим противкандидатима много успјеха и среће.

Независни кандидат за начелника општине Пале Ђого рекао је да је иницирао потписивање паљанске декларације и захвалио Југовићу што се усагласио са њеним садржајем, те оцијенио да је то јако добра ствар за општину.

- Битно је да се пошаље позитивна порука прије почетка кампање, јер без обзира на наше политичке разлике, гдје имамо три политичке групе субјеката, првенствено, цивилизовани смо људи и можемо водити кампању на фер и поштен начин, како Декларација и налаже - истакао је Ђого.

Према његовим ријечима, у Декларацији се наводи да не подржавају куповину гласова, уцјењивање радним мјестима, не подржавају обећавање будућег запослења у јавном сектору ако знају да тамо нема мјеста, нити говор мржње, омаловажавање политичких противника, пуштање лажних анкета или сличне појаве.

Он је позвао грађане да у што већем броју изађу на изборе.

Ђого је рекао да ће кандидат ПДП-а и СДС-а за начелника општине Пале Ненад Вуковић, који је данас такође требао да потпише Декларацију, али се није појавио, накнадно потписати тај документ.