latinica  ћирилица
15/10/2020 |  15:08 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Ћурић: Бројни програми збрињавања борачких категорија

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је, захваљујући претходном градоначелнику Луки Петровићу, у протекле четири године запослено више од 85 одсто чланова породица борачких категорија, који су били на списку за приоритетно запошљавање у том граду.
Мирко Ћурић - Фото: РТРС
Мирко ЋурићФото: РТРС

Ћурић је истакао да је опредјељење Градске управе да борачке категорије имају приоритет у односу на остале, те истакао да се рјешавање проблема борачких категорија мора радити системски.

- Управо је ова градска администрација почела са рјешавањем ових проблема. Ми смо у сталној комуникацији са члановима ових категорија и настојимо да помогнемо на разне начине. Аргументи су на нашој страни, ми смо први покренули програме као што смо новчано помогли више од 560 супруга умрлих бораца, укупне вриједности 186.000 КМ - изјавио је Ћурић на конференцији за новинаре.

Он је навео да ће овај програм помоћи бити настављен и у наредном периоду, додавши да је за дјецу погинулих бораца обезбијеђен приправнички стаж.

- Покренули смо и програм обнове стамбених објеката родитеља погинулих бораца и многе друге, али морамо бити свјесни епидемије вируса корона и наших ограничења када је ријеч о новчаним средствима - додао је Ћурић.

Представници Градске борачке организације Требиња данас су на конференцији за новинаре изнијели захтјеве који се тичу рјешавања положаја борачких категорија, прије свега запошљавања дјеце погинулих бораца и демобилисаних бораца.

Они су изразили незадовољство због тога што представници града нису испоштовали договор који је љетос постигнут на заједничком састанку, наводећи да до наставка договорених разговора никада није дошло.