latinica  ћирилица
15/10/2020 |  17:07 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

Додик: ДНС је и даље наш партнер (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ДНС, што се тиче СНСД-а, остаје коалициони партнер ове странке и да лидер ДНС-а Ненад Нешић није смијењен са позиције директора "Путева" Републике Српске, него да је поднио оставку из здравствених разлога.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Он је поднио оставку тврдећи да обавезе које тамо постоје у овом тренутку превазилазе његово здравствено стање. То је оно што смо ми чули. Спекулације су разне и ја о њима не бих - рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Додик је истакао да ДНС, што се тиче СНСД-а, остаје коалициони партнер ове странке и да је одлука о коалицији на ДНС-у.

- Ми мислимо да након извјесног времена поново сједнемо са ДНС-ом и да разговарамо о нашој коалиционој сарадњи. Немамо намјеру никога да смјењујемо из ДНС-а. Сви они остају на својим позицијама, а Нешићу смо рекли да може за мјесец два дана, када заврши љекарски третман, да дође да се договарамо о његовом будућем ангажману - рекао је Додик.

Он је навео да је именован вршилац дужности и да ће након избора или 60 дана бити расписан конкурс за директора Јавног предузећа Путеви Републике Српске и да Нешић може да се појави на конкурсу и да се о томе одлучује у процедури која је предвиђена.

Осврћући се на могућност да ДНС оде у опозицију, Додик је рекао да би то било лоше.

- Било би лоше и штетно да ДНС оде у опозицију, али то је одлука њихових органа. Позивам их да остану у коалицији - поручио је Додик.

Он је додао да ће, уколико ДНС одлучи да, ипак, оде у опозицију, поштовати њихову одлуку.

- Сваки од њихових функционера који буде поднио или тражио оставку, ми ћемо то прихватити, ако не буду поднијели, ми их нећемо разрјешавати - рекао је Додик, те додао да СНСД нема ниједан разлог да изражава незадовољство сарадњом са ДНС-ом.

Додик је истакао да једно директорско мјесто не смије да буде разлог за престанак сарадње.

- Потпуно је погрешно ствар лоцирати на терен СНСД-а јер је Нешић поднио оставку из личних разлога. Ако мјесто директора Путева припада ДНС-у ми ћемо то поштовати и именовали смо вршиоца дужности док се не спроведе процедура - рекао је Додик и поновио да и Нешић, када ријеши своје здравствене проблеме, може конкурисати на ту позицију и да не види разлога за дизање тензија.

Додик је навео да ДНС има своје партијске органе и да то поштује и да ће поштовати одлуку Предсједништва те странке и њених органа.