latinica  ћирилица
15/10/2020 |  18:53 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Да ли је 750.000 КМ у Источном Сарајеву утрошено намјенски? (ВИДЕО)

Општински одбор СНСД Соколац позвао је истражне органеда испитају да ли је 750 хиљада марака кредитних средстава Града Источно Сарајево, намјењених за инфраструктуру на Сокоцу утрошено намјенски и законито.
Источно Сарајево (Фото: Wikimedia Commons) -
Источно Сарајево (Фото: Wikimedia Commons)

Повод је извјештај градској скупштини у којем су уочили да наведени радови нису реализовани или су финансирани из других извора. Соколачки начелник демантује да су средства трошена ненамјенски.

У информацији о утрошку кредитних средстава градској скупштини, наводе из СНСД Соколац, наведена је улица Војводе Мишића, која није асфалтирана, тротоар у улици Марка Ећимовића, који није изграђен, те два локална путна правца, која су асвалтирана средствима ШГ Романија.

- Потпуно основано сумњам, позивам полицију, тужилаштво Републике Српске, да истраже све наведене активности око исплате ових средстава од градске управе на рачун општине Соколац. У извјештају достављено да је урађено пар пројеката, које грађани Сокоца нису видјели - рекао је Јован Голијанин, одборник у Скупштини града Источно Сарајево.

У општини Соколац тврде да су Романија путевима пребацили 650 хиљада марака колико је из градског кредита и намјењено за инфраструктуру, и признају да неки послови због других обавеза извођача нису завршени. Но, улице које нису реконструисане наведене су извјештају градској скупштини, мада тврде супротно.

- Нису могле бити наведене те улице, ако нису урађене, има један дио радова, уплаћена средства Романија путевима, нису завршили - навео је Митар Пржуљ, начелник одјељења за привреду и финасије општине Соколац.

Локални путеви Палеж – Врапци и Каљина Баре, асфалтирани су, али средствима ШГ Романија, а не из средстава градског кредита намјењених општини Соколац.

- Ми се нећемо свађати, препуцавати, средства су намјенски утрошена за инфраструктуру,  за друге намјене нису. Немамо никакву координацију са ШГ Романија, тачно је да су урадили асфалт, а да смо ми то имали у плану - тврди Милован Бјелица,  начелник општине Соколац.

Тврдње да је шумско газдинство самовољно извршило радове, у соколачком СНСД демантују, предочавајући документацију са печатом општине: дозволу за градњу и употребну дозволу.

Очекују истрагу и о летцима који су осванули на Сокоцу, а на којима је злоупотрбљен њихов слоган.

Из СНСД Соколац обећавају, али се и надају фер, демократској и кампањи у оквирима закона.