latinica  ћирилица
16/10/2020 |  09:05 ⇒ 10:22 | Аутор: РТС

Шта ће бити са мастерсом у Паризу?

Одлука Француске да уведе ванредну здравствену ситуацију и полицијски час због раста броја заражених вирусом корона утицаће умногоме на спортска дешавања у тој земљи. Нови проблеми одразиће се на национална првенства у свим спортовима, али и на међународне догађаје који су заказани у периоду од четири недјеље, колико ће на снази бити нова мјера.
Париз - Фото: архив
ПаризФото: архив

Међу њима је и мастерс у Паризу, који је од 31. октобра до 8. новембра заказан у хали "Берси".

- Епидемија представља катастрофу у јавном здравству која својим карактером и тежином доводи у опасност здравље становништва - саопштиле су француске власти и потврдиле да ће полицијски час бити на снази свакога дана од 21.00 до 6.00.

Због тога се намеће питање шта ће бити са париским мастерсом који служи као посљедња припрема за Завршни турнир у Лондону.

Такмичење у "Берсију" стандардно се одржава у двије сесије, јутарњој и вечерњој, која почиње у 19 часова.

И поред нових мјера, постоји могућност одржавања турнира без публике, али ће организатори морати да направе измјене и елиминишу вечерње мечеве из распореда.

Под тренутним правилима у Француској је могуће добити дозволу за излазак напоље и током полицијског часа, уколико постоји потврда о запослењу у неком од одређених сектора.

Подсјећање, прошле сезоне на мастерсу у Паризу титулу је освојио Новак Ђоковић, али он највјероватније неће наступити поново јер је одлучио да се послије 13 година врати у Беч и тамо направи припрему за Лондон.

Новаку ће, према измијењеним правилима бодовања, остати 1.000 бодова због прошлогодишњег трофеја и моћи ће у Бечу да заради још 500, па се не очекује да заигра у престоници Француске.

Мастерс у Паризу биће игран за наградни фонд од 3.901.015 евра.