latinica  ћирилица
16/10/2020 |  12:32 ⇒ 12:36 | Аутор: Агенције

ЕУРО 2020 можда буде игран у само једној земљи

Предсједник УЕФА Александар Чеферин изјавио да постоји могућност да се ЕУРО сљедеће године одржи у мање од предвиђених 12 земаља.
Александер Чеферин - Фото: klix.ba
Александер ЧеферинФото: klix.ba

Због пандемије вируса корона, ЕУРО 2020 је одложен за годину дана и требало би да се одржи од 11. јуна до 11. јула наредне године.

- Као и увијек, забринути смо због ситуације у вези са пандемијом вируса корона, али апсолутно смо увјерени да ће се ЕУРО играти. За сада је план да се он одржи управо на начин на који је предвиђен, али постоје и могућности да се број земаља домаћина смањи на осам, пет или чак једну - рекао је Чеферин за шпанску ТВ Мовистар.

Предсједник УЕФА додао је како је сада прерано говорити о томе да ли ће се утакмице на Европском првенству играти без публике, са ограничним бројем гледалаца или пред пуним трибинама.

Чеферин се осврнуо и на завршницу прошлосезонске Лиге шампиона када се од четврфинала до завршнице играло на једну утакмицу.

- Прошлосезонски систем завршнице био је занимљив и клчубови учесници су реаговали позитивно. Завршни турнир са осам екипа вјероватно је тешко уклопити у календар такмичења, али што се мене тиче једнонедјељни завршни турнир са четири екипе би био одличан догађај. Али неће бити промјена система такмичења све до почетка новог циклуса, предвиђеног за сезону 2024/2025 - закључио је Чеферин.