latinica  ћирилица
16/10/2020 |  12:37 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Српски језик осми језик којим "говори" град Солун

У циљу постављања темеља за развој и унапређење туризма 2021. године између Грчке и Републике Српске, а водећи се чињеницом да је туризам један од главних стубова економског развоја, Представништво Републике Српске у Грчкој превело је званичне веб странице Туристичке организације Солуна на српски језик, односно Туристичке организације Републике Српске на грчки језик.
Веб портал (фото: thessaloniki.travel) -
Веб портал (фото: thessaloniki.travel)

Након потписивања меморандума о сарадњи између ове двије организације на 35. Међународном сајму туризма у Солуну 2019. године уз присуство званичника Грчке, али и Републике Српске, ове двије организације настављају са динамичном сарадњом као и међусобном промоцијом.

Као што је познато, огроман број Срба сваке године посјети Централну Македонију, самим тим превод веб странице Туристичке организације Солун на српски језик пружиће корисне информације српским туристима, док ће се истовремено грчки туристи моћи упознати са туристичким дестинацијама у Републици Српској.

На овај начин не само да улажемо у дугорочне и одличне односе грчког и српског народа, али истовремено повезујемо и помажемо туристима обје земље.