latinica  ћирилица
16/10/2020 |  15:21 ⇒ 15:22 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Институције раде на бољем статусу бораца

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је данас у Бањалуци да институције и органи власти Српске чине максималне напоре да би био побољшан статус припадника борачке популације који су најзаслужнији за стварање и очување Републике Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: Сенссервис
Недељко ЧубриловићФото: Сенссервис

На састанку Чубриловића са предсједницима Борачке организације Републике Српске Миломиром Савчићем и Ветерана одбрамбено-отаџбинског рата Српске Ристом Јефтићем, постигнута је сагласност да парламентарни Одбор за борачко-инвалидску заштиту, заједно са ресорним министарством, одржи тематску сједницу на којој би биле размотрене могућности изналажења нових рјешења кроз измјене и допуне постојећег закона који уређује питања борачке популације.

Јефтић је навео појединачне неправилности приликом примјене закона и пружања помоћи борачким категоријама и указао на потребу да се изврше ревизија припадника одређених борачких категорија, саопштено је из Народне скупштине.

Он је истакао да чланови његовог удружења траже да се права која имају борци примјењују на једнак начин према свима.

Јефтић је додао да се руководство Ветерана одбрамбено-отаџбинског рата ограђује од политизације и недавне злоупотребе овог удружења од једног народног посланика, приликом њиховог достојанственог окупљања у бањолучком парку "Младен Стојановић".