latinica  ћирилица
16/10/2020 |  18:17 ⇒ 19:02 | Аутор: СРНА

Јелена Гајић и Осман Јунузовић побједници 21. Међународне уличне трке (ФОТО)

Јелена Гајић из Атлетског клуба "Прњавор" и Осман Јунузовић из Атлетског клуба "Добој-Исток" побједници су 21. Међународне уличне трке одржане данас у Прњавору.
Међународна улична трка (фото:tvk3.info) -
Међународна улична трка (фото:tvk3.info)

У главној трци друго мјесто код мушкараца припало је Стефану Ћуковићу из Атлетског клуба "Сарајево", а треће Белмину Мркановићу члану клуба "Добој-Исток", док је код жена друго мјесто заузела Слађана Стаменковић из "Црвене звезде" из Београда, а треће Лусиа Кимани из Бањалуке.

Јунузовић је у изјави Срни рекао да му је драго што се након паузе од двије године и то побједом поново вратио на стазу у Прњавору.

- Од самог почетка сам успио да наметнем тежак ритам, али који мени одговара и до краја трке задржати предност - рекао је Јунузовић.

Прњаворчанка Јелена Гајић каже да су трка и конкуренција били добри, а стаза изузетно захтјевна.

- Било је тешко надати се побједи, али упркос свему успјела сам по први пут да се домогнем побједе у сениорској конкуренцији. Велика је привилегија, част и задовољство бити први у свом граду, посебно у дисциплини у којој иначе не наступам - рекла је Гајићева Срни.

Фото: ТВК3

Међународној уличној трци у Прњавору присуствовао је и предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић који је организатору трке Атлетском клубу "Прњавор" упутио ријечи захвалности на успјешно реализованој спортској манифестацији.

- У вријеме пандемије када имамо многа ограничења велико је задовољство када се атлетска такмичења реализују. Захваљујемо Жељку Петровићу и његовом тиму што су смогли снаге да по 21. пут организују трку - рекао је Ивичић.

И начелник општине Прњавор Дарко Томаш, као генерални покровитељ уличне трке, упутио је честитке Атлетском клубу "Прњавор" који је упркос потешкоћама због вируса корона и након седам мјесеци одгађања успио организовати спортски догађај који сваке године окупља велики број такмичара.

- Ово је један од ријетких спортских догађаја који је организован у нашој општини ове године. Иако није одржан у марту када је било планирано значај ове манифестације није умањен, посебно имајући у виду да трка има статус пет звјездица Европске атлетске федерације - рекао је Томаш.

Предсједник клуба "Прњавор" Жељко Петровић каже да је задовољан што су успјели да организују трку у тренутним условима.

- Имали смо више од 100 такмичара у главним тркама, а доста дјеце смо имали у пратећим школским и цицибан тркама. У садашњим условима у којима живимо и радимо направили смо изузетно добру спортску приредбу - рекао је Петровић.

Он је изразио задовољство и побједом Јелене Гајић јер, како је подсјетио, у протеклих 10 година нико од атлетичара из Прњавора није успио да побиједи у трци на 5.000 метара.

На 21. Међународној уличној трци у Прњавору учествовали су атлетичари из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Главним тркама претходила су такмичења ученика основних школа од првог до деветог разреда, средњих школа, цицибана и ветерана. Све трке су одржане уз поштовање прописаних мјера Института за јавно здравство Републике Српске.

Главни спонзор трке је предузеће "Комерц мали" из Прњавора.