latinica  ћирилица
16/10/2020 |  20:31 | Аутор: СРНА

ФК Љубић: За мјесец дана потписивање споразума о сарадњи са Црвеном звездом (ФОТО)

Делегација Омладинске школе Фудбалског клуба Црвена звезда из Београда данас је у Прњавору разговарала са начелником општине Дарком Томашем и представницима Омладинске школе ФК Љубић о будућној сарадњи на стручном усавршавању тренера и играча, а потписивање споразума о сарадњи два клуба најављено је за мјесец дана.
Фудбалски клуб Љубић - Фото: Facebook
Фудбалски клуб ЉубићФото: Facebook

Координатор школе фудбала Црвена звезда Владимир Цвјетићанин рекао је да београдски клуб у свом раду има праксу да сарађује са мањим клубовима и кроз омладинску школу ради на идентификацији талената.

- Након неколико година договора и преговора ово је почетак наше сарадње са Љубићем јер нам је у интересу да дођемо на ово подручје. Са великим задовољством чекамо званичан почетак сарадње - рекао је Цвјетићанин новинарима.

Он је најавио могућност доласка неке од селекција Црвене звезде на отварање новог стадиона у Прњавору.

Главни тренер Омладинске школе ФК Црвена звезда Никола Јелић рекао је да су дуго пратили и бирали људе са којима ће у будућности сарађивати на овим просторима, а да су у "Љубићу" препознали ентузијазам људи, сјајну организацију и инфраструктуру која је из дана у дан све боља.

Јелић је навео да у Звездиној омладинској школи већ има доста играча са овог простора, а да им је жеља да их у будућности буде још више.

Шеф Омладинске школе ФК Љубић Горан Декет рекао је да је велико задовољство што је Црвена звезда препознала добар рад у Љубићу.

Декет истакао да је Звезда први клуб из Србије са којим су успоставили овакав вид сарадње.

Начелник општине Дарко Томаш изразио је увјерење да ће неки од играча из Љубићевог подмлатка наћи своје мјесто у већим срединама и клубовима као што је Звезда.

- У наредних мјесец дана биће потписан споразум о сарадњи два клуба. Вјерујем да ће то бити нова степеница у развоју нашег спортског колектива - рекао је Томаш.

Омладинска школа ФК Љубић Прњавор има око 200 младих играча.