latinica  ћирилица
17/10/2020 |  16:17 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

Додик: На ДНС-у је да одлучи да ли ће напустити коалицију

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је на ДНС-у да одлучи да ли ће напустити коалицију, али да вјерује да у тој странци има разложних и рационалних људи и да се то неће десити.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Поштоваћу сваку одлуку, али вјерујем да се то ипак неће десити. Ми немамо потребе да толеришемо ништа. Ако неко хоће да буде вани, биће вани и ми ћемо веома ефикасно помоћи да они буду вани, ако хоће. Ако неће, ја их позивам да ту остану. Рационална полтиика каже да треба остати окупљен, треба остати стабилан и разговараћемо о свим темема - рекао је Додик новинарима у Приједору.

Он је подсјетио да је Ненад Нешић из здравствених разлога поднио оставку на мјесто диретора Путева Републике Српске и да то предузеће треба да води неко ко је већ унутра.

- Ми ћемо у неко догледно вријеме расписати конкурс за директора и разговарати о томе са ДНС-ом, уколико не направе једну такву глупост, као што чујем и ја - поручио је Додик.

Он је додао да не види ниједан проблем, те да ни синоћ када је разговарао са Нешићем није препознао проблеме.

- Јесте да је он предсједник, јесте да то припада ДНС-у, али свакако једно директорско мјесто не може да буде разлог да се читава једна политика редефинише или да се окрене на неку другу страну. Ако се деси, свако ко поднесе оставку из ДНС-а, то ћемо прихватити - истакао је Додик.

Он је најавио да ће се сваком општинском одбору који откаже коалициони уговор са СНСД-ом са становишта ранијих одлука, десити нешто попут Приједора.

- Када је у Приједору ДНС кренуо у активности са СДС-ом, отишла је министар из Приједора и неки важни људи. Када су то прекинули, онда смо поново почели да сарађујемо - подсјетио је Додик.