latinica  ћирилица
18/10/2020 |  09:20 ⇒ 11:51 | Аутор: СРНА

"ОК караван" кренуо из Фоче

"ОК караван" овог викенда кренуо је из Фоче гдје је публика могла да ужива у дуету акустичне гитаре и контрабаса на концерту Краља Чачка, што је умјетничко име кантаутора из Србије Ненада Марића, приказан је и документарни филм о фронтмену панк бенда из Пуле "КУД Идијоти", те отворена изложба фотографија.
Фоча: Концерт "Краљ Чачка" - Фото: СРНА
Фоча: Концерт "Краљ Чачка"Фото: СРНА

"ОК караван" је неки вид замјене за "ОК фест", који ове године није одржан због епидемије вируса корона, а своје путовање широм БиХ почео је из Фоче.

Краљ Чачка је рекао да је од пријатеља који су били на "ОК фесту" на Тјентишту чуо све најљепше о том фестивалу, те да му је драго што и на овај начин учествује у тој причи.

Он је навео да ће веома радо, када прође пандемија и уколико добије позив, доћи и на Тјентиште на "ОК фест" и то у ширем саставу.

На концерту у Градском позоришту у Фочи, који је одржан уз поштовање мјера заштите од вируса корона, наступио је уз пратњу свог контрабасисте Миладина Стојковића.

Првог дана "ОК каравана" у Фочи је приказан документарни филм "Туста", режисера Андреја Коровљева, о Бранку Чрнцу Тусти - фронтмену легендарног панк бенда из Пуле "КУД Идијоти", а отворена је и изложба фотографија "ОК фест ретроспектива", аутора Марка Ристића и Ведрана Шевчука.

Директор "ОК феста" Дубравко Сувара навео је да је и овај фестивал принуђен да дијели судбину читавог свијета, а да на овај начин желе да врате културу у институције, те да креирају што квалитетније културне садржаје у Српској и БиХ, који су у потпуности обустављени током већег дијела године због вируса корона.

- Галеријски простори су били празни, биоскопске сале нису приказивале филмове, нема промоција књига, нема концертних, камерних догађаја и мислим да смо, као највећи музички фестивал, одговорни да све то представимо нашој публици. Наш циљ и мисија је да дођемо у све средине, разговарамо са нашом публиком. Надамо се да ћемо се поново наредне године видјети на Тјентишту - рекао је Сувара.

Дводневни програм у Фочи, "ОК тим" је организовао у сарадњи са фочанским Центром за културу и информисање.

Директор ове установе Владимир Пантовић сматра да су садржаји "ОК каравана" прилика су да се обогати културни живот који је у овој години скоро замро.

- Нашли смо начин да организујемо ОК караван како бисмо програм и сам смисао ОК феста приближили публици. Хвала ОК тиму, цијелом фестивалу и Националном парку Сутјеска што успијевају да свим људима у БиХ понуде лијеп догађај као што је ОК фест - рекао је Пантовић.

Програм "ОК каравана" у Фочи се завршава данас пројекцијом филма "Небеска тема – прича о Влади Дивљану", режисера Младена Матичевића и промоцијом књиге Душана Весића "Бунт деце социјализма".

Наредна станица "ОК каравана" је Требиње.