latinica  ћирилица
18/10/2020 |  12:37 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

Радојичић: Лауш добио модеран и значајан објекат

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изразио је задовољство што је једно од највећих бањалучких насеља Лауш данас добило модеран и савремен двонамјенски објекат, гдје ће бити смјештене Полицијска станица и мјесне заједнице Лауш један и Лауш два.
Игор Радојичић - Фото: СРНА
Игор РадојичићФото: СРНА

Радојичић је навео да је ријеч о око 1.000 метара квадратних искористиве површине, те да је вриједност објекта око 1,38 милиона КМ.

- Лауш, као једно од највећих насеља, са око 17.000 становника, добија још један велики и значајан садржај, објекат у којем ће бити смјештене обје мјесне заједнице, гдје ће се моћи обављати сви административни послови за грађане, као и савремену полицијску станицу - рекао је Радојичић након што је са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и министром унутрашњих послова Драганом Лукачем отворио овај објекат.

Он је напоменуо да је ово само један од значајних инфраструктурних пројеката који су у овом насељу реализовани у посљедњем периоду.

- Лауш је један од простора у граду који доживљава велику трансформацију и у наредном периоду би требало да добије сасвим нову слику, са ријешеним комуналним проблемима канализације, саобраћајница, јавне расвјете, спортску дворану, зелене површине и слично - рекао је Радојичић.

Он је напоменуо да је то дио укупног циклуса градње у овом граду "Бањалука се гради", у оквиру којег се рјешавају најкрупнији инфраструктурни проблеми.

      View this post on Instagram

I Lauš se gradi - otvoren novi administrativni centar za obje mjesne zajednice Laus 1 i 2 sa prostorijama za policijsku stanicu, mjesnu zajednicu, rad penzionera, KUD, boraca, gradjana i udruženja, te administrativne usluge gradjanima. Samo jedan od niza projekata koji mijenjaju Laus i poboljsavaju kvalitet zivota : obnova skole, sportska dvorana, kružni kod Sirana, tri dječja igrališta, novi kvart i saobraćajnica preko Voćnjaka ...

A post shared by Igor Radojicic (@i_g_r_a) on Oct 18, 2020 at 3:45am PDT