latinica  ћирилица
18/10/2020 |  13:39 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Ухапшен због примања новца, обећавао осуђенику да неће ићи у затвор

Припадници Федералне управе полиције ухапсили су на подручју Брезе лице чији су иницијали К.Ж. /49/ из Вареша које се сумњичи да је од особе осуђене на казну затвора од једне године у више наврата противправно прибавио различите новчане износе у укупној вриједности од око 15.000 КМ.

Осумњичени је од почетка 2019. до јуче када је ухапшен, од особе осуђене због саобраћајне несрећа са смртном посљедицом, у више наврата захтијевао новац да би спријечио његов одлазак у затвор, саопштено је из Федералне управе полиције.

Ж.Д. је пресуђеној особи говорио да има везе у суду, да ће му обезбиједити блажу казну, а након правоснажне пресуде му је обећавао погодност у смислу издржавања затворске казне у кућном затвору односно уз кориштење електронске наруквице.

Он је ухапшен након примопредаје дијела уговореног новца, након чега је на основу наредбе Општинског суда у Високом извршен претрес возила и куће на подручју Вареша које користи гдје су пронађени новац, оружје, муниција и други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Осумњичени се терети за извршавање кривичног дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Ухапшено лице је криминалистички обрађено и данас је предато у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.