latinica  ћирилица
18/10/2020 |  16:41 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

У Братунац уложено 200 милиона КМ (ВИДЕО)

Изградња административног центра, граничног прелаза и бесцаринске зоне код новог моста Братољуб и улагања у инфраструктуру, само су неки од пројеката који се реализују на подручју Братунца, захваљујући средствима влада Српске и Србије.
Братунац - Додик, Вишковић - Млађеновић - састанак - Фото: СРНА
Братунац - Додик, Вишковић - Млађеновић - састанакФото: СРНА

О овоме су, у Братунцу, разговарали премијер Српске Радован Вишковић, српски члан Предјесништва БиХ Милорад Додик и начелник општине Недељко Млађеновић.

Нови административни центар, зграда општине, скупштинска сала - увелико се граде. Само у овај пројекат владе Српске и Србије уложиле су око два милиона КМ.

- Ово је само један од пројеката у које су Влада Српске и Србије инвестирали око 200 милиона КМ, а у наредне четири године планира се још око 300 милиона КМ - рекао је Недељко Млађеновић, начелник општине Братунац.

Осим административне зграде, у Братунцу је у току изградња граничног прелаза и бесцаринске зоне.

- Радујем се да ћемо у марту отворити гранични прелаз, као наговјештај бољитка, не само у Братунцу, него и околини - навео је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је рекао да је захвалан младим људима који имају жеље и воље да раде и остану у Братунцу.

Он је додао да је у далеком свијету можда све лијепо на овим друштвеним мрежама, али када се тамо оде почиње сурова борба за живот, те да зато треба остати овдје и борити се за овај начин живота.

Додик је истакао да је дошао у Братунац да подржи, прије свега, напоре људи у изградњи овог мјеста и да несумњиву подршку овом важном мјесту у Републици Српској.

- Желимо да наставимо радити са садашњим начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем, локална власт и Влада Републике Српске треба да раде и заједно стварају услове за бољи живот грађана овог краја - рекао је Додик.

Он је нагласио да је велика ствар да се гради зграда општинске администрације, јер је постојећа, из времена Аустроугарске, била веома трошна и небезбједна за коришћење.

Изградња заобилазнице око Братунца и индустријске зоне, пројекти су који ће бити наредни приоритет влада и Српске и Србије, каже премијер Српске Радован Вишковић.

- Послије састанка контактирао сам Малађеновића и рекао да што буде бржи, брже ћемо ријешити. Могу рећи да је брзо резервисао одређена средства за изградњу те зоне. Овдје ћемо уз помоћ Србије довести инстеститоре који ће радити и отварати нова радна мјеста - нагласио је Вишковић.

Вишковић сматра да ће Братунац убудуће бити још погодније мјесто за живот него што је данас.

Разговарано је и о пројектима дрвопрерађивачке индустрије и у улагањима у сектор пољопривреде.