latinica  ћирилица
18/10/2020 |  19:03 ⇒ 19:22 | Аутор: Агенције

Пенал, црвени картон и чудна атмосфера – без побједника у 163. дербију!

Фудбалери Партизана и Црвене звезде на стадиону у Хумској одиграли су 1:1 у 11. колу Суперлиге Србије.

Ово је био 163. "вјечити" дерби и укупно 52. пут да је било без побједника.

Послије 11 одиграних кола прва на табели остала је и даље непобијеђена Звезда, којој је ово уједно и први реми ове сезоне, са 31 бодом, док је Партизан други са 23 бода, колико има и Војводина.

Обје екипе су пред меч биле суочене са проблемима – Станковићу су фалили Канга и Иванић, а Станојевићу Бајбек и Холендер.

Партизан је имао више од игре у првом полувремену, али се у другом ситуација драстично промијенила послије офанзивније поставке гостију.

Посљедњи период дербија обиљежио је и узбурканих страсти и неколико сукоба, а Звезда је спријечила да упише "негативу историју" јер да у другом полувремену није постигла гол био би то најдужи пост икада од пет дербија без поготка.

Дејан Станковић је обећао да ће црвено-бијели да играју офанзивно од почетка, а тако је и било. Фалчинели је два пута покушао да се приближи голману Стојковићу, да би Николић убацио лопту у петерац, али нико није реаговао.

И, док је Звезда стезала обруч, Партизан је повео у петом минуту. Млади Ераковић је направио почетничку грешку, очигледно под великим притиском вјечитог дербија. Прво је лопту предао Суми, да би, у покушају да отклони опаност, уклизао и аситирао вршњаку Стевановићу који је са десетак метара, лијевом ногом, матирао голмана Борјана.

Тренер Александар Станојевић је у 15. минуту морао да замијени Суму који је био расположен за игру.

Фудбалер Партизана је у дуелу са Саногом добио ударац у главу, тачније у око. Доктору су одмах сигнализирали да Сума не може да настави утакмицу, а директно са стадиона је превезен у ВМА на преглед. Мјесто на терену је добио Лазар Марковић који је био најављен у стартној постави, али је Станојевић одлучио да почне са клупе.

Изласком Суме, Звезда је преузела средину терена и створила је неколико прилика које, међутим, није претворила у гол.

Домаћин се оријентисао на контранападе, поготово преко лијеве стране гдје су црно-бијели нападали младог Ераковића.

Прво је Асано прошао, али је пожурио са центаршутом и ова акција је пропала. Најбољу прилику за 2:0 имао је Лазар Марковић у 41. минуту. Добио је лопту са своје половине, побјегао је Ераковићу, ишао је сам на Борјана и онда катастрофално шутирао поред гола!

Црвено-бијели су могли да казне промашај Марковића у посљедњим тренуцима меча. Катаи је подигао лопту на петерац, Фалчинели је успио да је захвати само мало, а она је прошла за који центиметар од стативе Стојковићевог гола.

Станковић је почетком другог дијела на терен извео офанзивнијег Спиридоновића који је замијенио ровитог Гаврића.

Шампион је појачао ритам, а прлику да изједначи имао је Гобељић који је погодио стативу поред већ савладаног голмана Партизана. Остало је 1:0.

Контролисали су игру у другом дијелу меча гости и стигли до изједначења на 15 минута до краја. Милош Јојић је оборио Санога у свом казненом простору без скоро икаквог разлога, а са креча је прецизан био Александар Катаи.

Иако је Катаи одмах отрчао по лопту и однио је на центар, Звезда готово да до краја утакмице није нападала.

А црно-бијели су "изгорјели". Имали су побједу у џепу да би се потом све окренуло.

Александар Станојевић је био киван јер је сматрао да је прије пенала Симовић досудио корнер који није требало, док су се из ложе чули погрдни узвици на рачун гостујућег тима.

Чарки је било и на терену, између Милана Павкова и Светозара Марковића након једног дуела.