latinica  ћирилица
18/10/2020 |  23:22 ⇒ 19/10/2020 | 12:37 | Аутор: РТРС

ИК СНСД: Не одступати од категоричне борбе против криминала и корупције

У просторијама СНСД-а у Бањалуци одржана проширена сједница Извршног комитета СНСД-а на којој је било ријечи о предстојећим локалним изборима и о изласку ДНС-а из коалиције.
ИК СНСД - Фото: РТРС
ИК СНСДФото: РТРС

У саопштењу СНСД-а се истиче да је Извршни комитет једногласно усвојио низ закључака који се понајвише тичу предизборне кампање.

- Састанку Извршног комитета претходио је састанак свих странака коалиције на којем је усаглашено да је владајућа коалиција стабилна и да Влада Српске треба да настави са добрим радом. Скупштинска већина је неупитна и излазак ДНС-а из коалиције неће имати рефлексију на скупштинску већину - наглашава се у саопштењу.

Извршни комитет СНСД-а констатује да је Република Српска стабилна и неупитна. Комитет пружа максималну подршку Влади Републике Српске у провеђењу свих политика.

Извршни комитет СНСД-а изражава жаљење због одлуке ДНС-а о изласку из коалиције, али и прихвата њихову одлуку.

 - СНСД поздравља одлуке општинских и градских одбора ДНС-а и њихових посланика који су изразили  жељу да остану привржени идеји јаке и неупитне Републике Српске и политикама које СНСД креира, а у циљу просперитета грађана Српске и јачања надлежности и самосталности Републике Српске - наводе из СНСД-а.

У саопштењу се додаје да СНСД нема намјеру да одступа од категоричне борбе против криминала и корупције без обзира коме припадају кадрови који су огрезли у недозвољене радње.

Наглашава се да Извршни комитет захтијева од кадрова СНСД-а неприкосновену борбу против криминала и корупције.

- Након кратког осврта на стање у коалицији, Извршни комитет је расправљао о кампањи и анализирао стање СНСД-а по градским и општинским одборима за предстојеће изборе. Комитет је констатовао да ће СНСД остварити убједљиву побједу у најмање 80 одсто локалних заједница у Републици Српској - наводи се у саопштењу.

Извршни комитет СНСД-а позвао је све надлежне органе да предуприједе и спријече евентуалне изборне манипулације и неправилности током изборног процеса. 

У саопштењу се наглаша да Извршни комитет сматра да су највеће неправилности везане за гласање поштом, те СНСД захтијева од надлежних органа да овај начин гласања изопште из изборног законодавства, као и да истраже и процесуирају одговорне за утврђене неправилности.

- Извршни комитет СНСД-а захтијева да се разријеше односи СНСД-а и ДНС-а у Приједору и Источном Сарајеву, те да Влада проведе кадровску политику у складу са новонасталим односима - закључује се у саопштењу.