latinica  ћирилица
19/10/2020 |  07:32 ⇒ 12:36 | Аутор: РТС

Београдска арена спремна за пријем обољелих

Због раста броја обољелих, капацитети Београдске арене су проширени и она ће, према најавама надлежних, од данас бити спремна за пријем обољелих.
Београдска арена (Фото: rs.sputniknews.com) -
Београдска арена (Фото: rs.sputniknews.com)

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да не постоји план да се грађанима Србије забрани кретање због новог таласа корона вируса.

- То ћемо избјећи, успјећемо на други начин да превентивно дјелујемо код трећег таласа - рекла је Брнабићева.

Имунолог Срђа Јанковић рекао је за РТС да је врло јасно да постоји потенцијал да се ситуација погорша и зато апелује на грађане и на надлежне да се мјере спроведу што ригорозније и доследније.

Члан Кризног штаба Предраг Кон упозорио је да, ако грађани не буду носили маске, нема друге мјере осим затварања.

- Ми се налазимо у крајње несигурној и неповољној ситуацији, можда ће већ крајем сљедеће недјеље бити ванредна ситуација - навео је Кон.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да се размишља о томе да буде уведен пи-си-ар тест за све који улазе у Србију, или тест који доказује присуство антитијела, односно да је особа прележала корону.

- У наредних мјесец дана имамо два сценарија. Први је - уколико будемо поштовали мјере можемо очекивати да нам тај број буде двоцифрен, па добро, чак и када пређе у троцифрен као сада, то није драстично толико, само је важно ситуацију држати под контролом, а то се може само поштовањем мјера - истакао је Тиодоровић.

Према посљедњем пресјеку, још два пацијентa преминула су од ковида 19 у Србији, а корона вирус је регистрован код још 214 особа.

Према посљедњим подацима, 390 је хоспитализованих пацијената, док се 24 особе налазе на респираторима.