latinica  ћирилица
19/10/2020 |  08:43 ⇒ 09:33 | Аутор: РТРС

Тривић: Школе су сигурна мјеста (ВИДЕО)

Школе су заиста сигурна мјеста у смислу заштите од ширења вируса корона, изјавила је министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Наталија Тривић -
Наталија Тривић

Тривићева је истакла да се у школама проводе све мјере, што су потврдиле и утврђене контроле.

- Утврдили смо да ниједан ученик није проширио вирус унутар самих учионица, односно школа већ су заправо та дјеца добила вирус корона од својих најближих. Дакле, обично је ријеч о породичним контактима. Без обзира на то што расте број заражених у Српској, за сада је ситуација у школама још увијек под контролом у смислу самог ширења вируса - рекла је Тривићева.

Часови у трајању од 20 и 30 минута и подјела разреда у двије групе се показало веома ефикасним у спречавању ширења вируса корона, изјавила је Тривићева.

- За сваку похвалу је колико су ученици схватили озбиљност ситуације. Они без поговора и велике ларме прихватају све мјере – нагласила је Тривићева.

Тривићева је нагласила да ће се у зависности од саме епидемиолошке ситуације, од града до града, од општине до општине пратити мјере и поступати у складу са њима у смислу потенцијалног преноса наставе на онлајн.

Опширније погледајте у видеу: