latinica  ћирилица
19/10/2020 |  11:30 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Прекршене мјере у угоститељским објектима; Затечена 184 лица

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, саопштено је из МУП Српске.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Протеклог викенда је извршено више контрола у угоститељским објектима у Републици Српској, приликом којих су евидентирана четири кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије":

- Полицијски службеници Полицијске управе Добој су у угоститељском објекту у Добоју затекли 82 лица. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју који се изјаснио да постоје елементи овог кривичног дјела.

- Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су у ноћном клубу у Шипову затекли 184 лица. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу о непоступању по здравственим прописима за вријеме епидемије.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су у угоститељском објекту у Бањалуци затекли 60 лица. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци који се изјаснио да се такође ради о кривичном дјелу о непоступању по здравственим прописима за вријеме епидемије.

- Истовремено, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су у Угљевику затекли у једном објекту свадбено весеље на којем су затечена 132 лица. О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини који се изјаснио да се тужилаштву достави извјештај о предузетим мјерама и радњама.

МУП Српске позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности, наводи се у саопштењу.