latinica  ћирилица
19/10/2020 |  13:15 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

ПУ Бањалука: Слиједе санкције због кршења мјера заштите у три угоститељска објекта

Припадници Полицијске управе Бањалука утврдили су да у два угоститељска објекта на подручју Лакташа и једном на подручју Бањалуке током викенда нису поштовани прописи у вези са спровођењем мјера заштите у вријеме пандемије вируса корона, те слиједи изрицање санкција од надлежних органа.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

Ријеч је о кршењу одредаба Закона о заштити становништва од заразних болести, Упуства Института за јавно здравство Српске и Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из ове управе наводе да су неправилности утврђене током викенда, када су извршене рације у седам угоститељских објеката и контроле у 61 угоститељском објекту.

На подручју града Бањалука у једном угоститељском објекту евидентирано је кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, гдје су полицијски службеници затекли 60 лица, о чему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

У једном од угоститељских објеката је од лица чији су иницијали К.К. одузет гасни спреј - сузавац и њему је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из области Закона о оружју и муницији.

Приликом спровођења рација санкционисано је 11 лица због почињених прекршаја из области Закона о јавном реду и миру.

Током појачаних активности у дане викенда из саобраћаја је искључено 28 возача због управљања возилом под дејством алкохола.