latinica  ћирилица
19/10/2020 |  15:14 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

Митровић: Приоритет обнова мостова Брчко-Гуња, те Нови Град-Двор

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је у Брчком да је на састанку у Хрватској договорено да приоритет у реконструкцији буде мост који спаја Брчко и Гуњу, као и онај између Новог Града и Двора.
Војин Митровић у Брчком - Фото: СРНА
Војин Митровић у БрчкомФото: СРНА

Митровић, који се састао са градоначелником Брчког Синишом Милићем, рекао је да постоји интересовање међународне заједнице да мост профункционише за промет робног саобраћаја, те да ће Влада дистрикта урадити студију изводљивости.

Он је навео да је тема разговора са Милићем била и ревитализација Луке, те да ће ресорно министарство у наредном периоду радити деминирање обале како би се могло приступити пројекту уређења корита ријеке Саве и обезбјеђењу пловности.

Митровић је најавио да ће се у наредних десетак дана састати са представницима хрватских Цеста и Владе дистрикта како би се нашло најбоље рјешење за реконструкцију моста, те да ће се урадити оно што је у интересу Брчко дистрикта и БиХ, али уз сагласност Хрватске.

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да ће се након тог састанка знати више детаља и о почетку реконструкције моста, као и о цијени.

- Нама је интерес да што прије дођемо до рјешења које ће омогућити одвијање теретног саобраћаја, што је свакако од интереса и за Луку Брчко и за цјелокупну привреду дистрикта која је преполовљена због тренутних околности - рекао је Милић.

Митровић и Милић су, након састанка у Градској вијећници, са сарадницима обишли гранични мост, а потом и брчанску Луку гдје су разговарали са директором овог јавног предузећа Маринком Виљушићем.