latinica  ћирилица
19/10/2020 |  16:09 ⇒ 16:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Џајић кандидат за најбољи тим у историји фудбала

Легендарни српски фудбалер Драган Џајић налази се међу кандидатима за најбољи тим у историји фудбала, у избору Франс фудбала.
Драган Џајић - Фото: sportskacentrala.com
Драган ЏајићФото: sportskacentrala.com

Угледни спортски журнал ове године због пандемије вируса корона неће додијелити Златну лопту, али је покренуо акцију избора најбољег тима икад, а Џајић се нашао међу кандидатама за најбоље лијево крило/нападача.

Ривали легендарном фудбалеру Црвене звезде у гласању биће Олег Блохин, Кристијано Роналдо, Рајан Гигс, Тијери Анри, Ривалдо, Ривелињо, Роналдињо, Карл-Хајнц Румениге и Христо Стоичков.

Укупно 170 новинара широм свијета бираће најбоље у историји по позицијама.

Џајић је једини фудбалер из региона који се нашао на листи кандидата, уз бројне легенде свјетског фудбала.

Резултати гласања биће саопштени крајем децембра.

Џајић сретан због уважавања Франс фудбала

Драган Џајић огласио се због објаве да се налази у конкуренцији за најбољи тим свих времена у фудбалу.

- Заиста сам срећан због тога. У огромној конкуренцији квалитетних фудбалера, ући у ужи избор, поготово послије оволико времена по престанку активне играчке каријере је показатељ да сам својим играма оставио дубок траг, не само у нашем, већ и у свјетском фудбалу - рекао је Џајић за Звездин сајт.

Џајић, трећа Звездина звезда, једини је са простора екс Ју.

- Посебно ми импонује чињеница да сам једини играч са простора бивше Југославије који се нашао у овом избору. Признања ми никада нису била циљ, увијек сам се трудио да одиграм добро и да тим за који играм побиједи, али заиста сам поносан на чињеницу да је то препознато и да то још увијек има тежину и вриједност. Лијепо је бити у овако престижном избору и друштву - додао је Џајић.