latinica  ћирилица
19/10/2020 |  20:25 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Породица Димић вјерује у хуманост добрих људи - помозимо им! (ВИДЕО)

У селу Брезовице поред Пала, у трошној кући живи петочлана породица Димић. Мајка Млађенка, која је недавно родила треће дијете, је слијепо лице друге категорије. Млађенка је као двогодишња дјевојчица била заточена у логору у Трнову. Живе од скромне плате коју заради њен супруг Владимир. Њихов син Василије је тешко болестан. Неопходна је им је помоћ хуманих људи.
Породица Димић - Фото: РТРС
Породица ДимићФото: РТРС

30-годишња Млађенка је као двогодишња дјевојчица са мајком и сестрама близанкињама завршила у логору у Трнову. Вјерује да су проблеми с видом дошли од нехуманих услова које је тада преиживјела. Данас је мајка троје дјеце и недавно је на свијет донијeла кћерку Машу.

Породица живи тешко у трошној кући, гдjе кров прокишњава, а купатило је неусловно. Једино примање које имаjу је плата коју заради супруг Владимир. Како преживе - само они знају.

Петогодишњи Василије има здравствене проблеме и потребна му је посебна њега и редовне љекарске контороле, што породица не може тренутно приуштити.

Иако живе тешко и боре се сваким даном за голу егзистенцију, породица Димић вјерује да има добрих људи које ће ганути њихова тешка живнотна прича и да ће им помоћи.

Сви који желе да им помогну могу то да учине посредством Удружења слијепих и слабовидих лица у Палама.