latinica  ћирилица
19/10/2020 |  20:27 ⇒ 20:36 | Аутор: СРНА

Благо побољшање здравственог стања митрополита Амфилохија

Здравствено стање митрополита Амфилохија данас је благо побољшано у односу на претходни дан, будући да је рендген снимак плућа показао смањење упалног процеса, саопштено је из Клиничког центра Црне Горе.
Амфилохије - Фото: AFP
АмфилохијеФото: AFP

- Можда изгледа да опоравак митрополита Амфилохија тече споро, али љекарски тим је задовољан јер се одвија редовним током, нарочито када се има у виду специфичност обољења и године пацијента - наводи се у саопштењу, које је објавила Митрополија црногорско-приморска на свом порталу.

У саопштењу се напомиње да су све вријеме хоспитализације сви витални параметри, као и сатурација кисеоника апсолутно у реду.

- Од почетка лијечења па до данас митрополит ни у једном тренутку није прикључиван на инвазивну механичку вентилацију. То значи да није и нема потребу за респиратором, већ се искључиво налази на посебном моду неинвазивне механичке вентилације са високим протоком кисеоника - пише у саопштњу.

Митрополит Амфилохије је под сталним љекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак још од 6. октобра, од када је на болничком лијечењу од болести узроковане вирусом корона.

- Још једном подсјећамо цјелокупну јавност да се искључиво путем портала Митрополије може тачно и вјеродостојно информисати о свим детаљима у вези са опоравком митрополита Амфилохија - саопштено је вечерас из Митрополије са Цетиња.