latinica  ћирилица
19/10/2020 |  21:41 ⇒ 22:00 | Аутор: РТС

Звезда добила појачање

Амерички кошаркаш Џони О`Брајант нови је члан српског евролигаша Црвене звезде, потврдили су вечерас на свом сајту црвено-бијели.
О’Брајант нови члан Звезде (фото: Кошаркашки клуб Црвене звезде) -
О’Брајант нови члан Звезде (фото: Кошаркашки клуб Црвене звезде)

Он је са славним клубом са Малог Калемегдана потписао уговор на период од годину дана, стоји у објави.

Двадесетседмогодишњи играч који покрива позиције крилног центра и центра, студирао је на Луизијана стејт универзитету, а 2014. године изабран је од стране Милвокија на НБА драфту. У Екипи Бакса се задржао двије сезоне.

Играо је у НБА лиги и за екипе Денвера и Шарлота, у којима је провео по једну сезону, а европску каријеру почео је у екипи Макабија из Тел Авива 2018. године.

Послије тога потписује за екипу Локомотиве из Краснодара, за коју је до пандемије ковида 19 одиграо 10 утакмица и оставио одличан утисак са 14 поена и пет скокова по мечу.

Доласком О`Брајанта, Црвена звезда је добила играча који ће донијети додатни квалитет екипи, посебно у рекету. Осим одличних скакачких способности, Американца који је рођен 1. јуна 1993. године у Кливленду у Мисисипију одликује и изванредан шут са дистанце за играча који је висок 207 центиметара и тежак 117 килограма.

О`Брајант стиже у Београд током недјеље, а након обавезних љекарских прегледа, прикључиће се екипи и укључити у тренажни процес.