latinica  ћирилица
20/10/2020 |  19:03 ⇒ 21:05 | Аутор: РТС

Вучић: Дачић на челу Скупштине, у Влади СНС, СПС и СПАС (ВИДЕО)

Лидер Српске напредне странке и предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће нова влада Србије бити ограниченог трајања и да ће предсједнички и нови парламентарни избори бити одржани најкасније 3. априла 2022. године.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Ивица Дачић биће нови предсједник Скупштине Србије, рекао је Вучић. Нову Владу СНС ће формирати са СПС-ом и СПАС-ом Александра Шапића, који ће имати једно министарство. Састав Владе биће познат наредних дана, а мандатарка ће експозе представити вјероватно у сриједу ујутру, наводи Вучић.

Вучић је на конференцији за медије, након сједнице Предсједништва СНС-а, рекао да ће нову Владу СНС формирти са Социјалистичком партијом Србије и СПАС-ом Александра Шапића, који ће имати једно министарство.

Рекао је да ће Влада бити ограниченог трајања, што значи да ће, каже, парламентарни избори бити одржани заједно са предсједничким и то најкасније 3. априла 2022. године.

Влада ће имати шест приоритета: борба против вируса корона, очување интереса у вези са Косовом и Метохијом, борба против мафије, очување независности и самосталног одлучивања Републике Србије, убрзане реформе и наставак економског оснаживања.