latinica  ћирилица
20/10/2020 |  19:31 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Чланови ДНС-а позвани да остану досљедни договору или остају без функције (ВИДЕО)

Потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић изјавили су да ће са позиција у републичким институцијама бити смијењени сви кадрови ДНС-а чији локални одбори одлуче да на изборима учествују самостално или на страни СДС-а и ПДП-а.
Потписивање - Фото: илустрација
ПотписивањеФото: илустрација

Позвали су чланове ДНС-а да остану вјерни коалиционом договору и да не слиједе паљански одбор због чије је одлуке њихов Марко Кубатлија остао без функције у Пореској управи.

Цвијановић каже да неће бити дозвољено ДНС-овцима, који су на републичке функције именовани на бази коалиционог споразума, да са тих позиција на изборима раде против интереса дојучерашњих партнера.

- Тамо гдје остају у функцији наше коалиције и подршке овим изборима и развоју својих локалних локалних заједница, њихови кадрови ће остати. Тамо гдје су изашли из подршке, гдје нису дио коалиције, гдје су се изјаснили за самосталан наступ, или наћалост има и таквих, за подршку кандидатима другог блока, наравно да ће остати без тих позиција - рекла је Цвијановић.

Одлука паљанског одбора ДНС-а да подржи кандидата опозиције коштала је функције директора Подручне јединице Пореске управе у Источном Сарајеву Марка Кубатлију. На његово мјесто Влада је именовала СНСД-ову Споменку Шеховац.

- Ради се о кадру из Источног Сарајева, али је ријеч о човјеку са Пала. ДНС је прије два или три дана тамо потписао споразум са СДС-ом и ПДП-ом на Палама да иду заједно на локалне изборе и то је само наш одговор на тај споразум - изјавио је потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић.

Вишковић каже да сви кадрови ДНС-а укључујући и министарку управе и локалне самоуправе Сенку Јујић знају принцип од којег зависи њихова функционерска судбина.

- Министрица је ту, ради свој посао све док је на тој функцији. Докад ће бити, не зависи од мене већ од више фактора. Највише од њеног опшинског одбора - додао је Вишковић.

Вишковић наглашава да и без ДНС-а Влада у Скупштини Републике Српске има подршку 50 посланика. И поред новонасталих околности, посланике и чланове ове странке позива да остану вјерни одредбама великог предизборног коалиционог споразума.