latinica  ћирилица
20/10/2020 |  19:43 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Видовић: Буџет ликвидан, захвалност привредницима (ВИДЕО)

Српска ће ући у нови аранжман са Међународним монетарним фондом ако услови буду прихватљиви, изјавила је министарка финансија Зора Видовић, те додала да ће преговори о аранжману почети тек након избора. У Источном Новом Сарајеву Видовићева је разговарала са начелником Љубишом Ћосићем о актуелним пројектима и будућим активностима развојног карактера.
Зора Видовић - Фото: СРНА
Зора ВидовићФото: СРНА

Буџет Републике Српске је ликвидан и нећемо прихватити нови аранжман ММФ-а ако услови буду неповољни, изјавила је министарка Финасија Зора Видовић прилико посјете Источном Новом Сарјеву.

- Надам се да ће ММФ разумјети стање привреде у свијету па и у малој Републици Српској и да ти услови неће бити строги као што имамо назнаке да би могли бити. До сад смо исплатили привреди и здравству преко 220 милиона марака и у наредном периоду ћемо обезбиједити да буџет буде стабилан - нагласила је министарка Видовић.

Она се захвалила привредницима који су у вријеме пандемије одржали дјелатност не отпуштајући раднике. Након разговора са начелником општине И. Ново Сарајево Љубишом Ћосићем, Видовићева је најавила помоћ Владе овој локалној заједници и у наредном периоду.

- Заиста мислим да ће Источно Сарајево постати најљепши град у Републици Српској, према овом што је до сада урађено, те према оним плановима који у наредном периоду требају да се реализују", рекла је Видовићева.

Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево, нагласио је да је Влада Републике Српске одобрила 500.000 КМ за суфинансирање "Лота три" - изградња позоришта, конкретно за набавку аудио, видео и друге опреме, која је потребна за његово опремање.

- Оно што нам је министар најавила, да у зависности од консолидације буџета и стања у њему, и у будућности можемо да рачунамо на помоћ, како за овај пројекат, тако и за унутрашње уређење спортске дворане. Разговарали смо о подршци болници "Србија" односно средствима Владе за пензионисање једног броја људи који су стекли услове и требају им се уплатити средства да би отишли у пензију - нагласио је Ћосић.

Средствима Владе Републике Српске само на подручју ове локалне заједнице граде се зграде студентског дома, ректората и музичке академије.