latinica  ћирилица
21/10/2020 |  09:20 ⇒ 13:41 | Аутор: klix.ba

Хапшења због злоупотреба у фирми Отворена мрежа

У Сарајеву је јуче ухапшен Алмир Чехајић Батко, а данас или у наредним данима у оквиру акције "Нетворк" требало би да буде лишен слободе и његовог пословни колега Давор Гај који је тренутно у Турској.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Гај се сумњичи за кривично дјело злоупотребе положаја приликом чега су неке особе стекле противправну имовинску корист на штету других особа.

Наиме, Гај је био одговорно лице у фирми Отворена мрежа у којој су извршени претреси, а претресен је и његов стан.

Како пишу федерални медији, Давор Гај је био директор фирме Сити - Отворена мрежа д.о.о. Сарајево под којом је емитована емисија "Удри мушки" коју је водио Алмир Чехајић Батко.

Гај је радио и као координатор у програму трансплантација у оквиру Отворене мреже која се бавила хуманитарним радом.

Против њега и Чехајића је поднесено неколико пријава на основу чега је покренута истрага у сарадњи СИПА и Тужилаштва Кантона Сарајево.

Алмир Чехајић је ухапшен у акцији СИПА због сумње да је стекао противправну имовинску корист већу од 625.000 КМ. Осим тог износа, сумњичи се и за подизање и располагање кредитима у име фирме Сити - Отворена мрежа из Сарајева, а чиме је нанесена штета тој фирми већа од 50.000 КМ.

Истрага је усмјерена на откривање злоупотребе положаја и овлаштења, тј. прање новца, а водитељ је ухапшен због наводних финансијских малверзација.