latinica  ћирилица
21/10/2020 |  13:41 ⇒ 14:24 | Аутор: СРНА

Бијељина: Ухапшена лица због покушаја паљења бензинске пумпе

Лице чији су иницијали А.А. и малољетник из Бијељине ухапшени су након што су у Љељенчи претукли угоститеља и потом пријетили да ће да запале бензинску пумпу у овом насељу, саоштено је из Полицијске управе Бијељина.

Алкотестирањем је утврђено је да је А.А. имао 1,74 промила алкохола у организму, док је код малољетника утврђена концентрација од 1,26 промила.

У саопштењу се наводи да је против малољетника поступано у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

Власник угоститељског објекта у Љељенчи пријавио је полицији 20. октобра у 19.30 часова да га је у објекту физички напао непознати мушкарац, те да су му он и још један мушкарац оштетили инвентар у објекту.

Изласком на лице мјеста патрола полиције је потврдила наводе пријаве, повријеђени је упућен на медицински преглед, а дежурни љекар није се изјаснио о степену повреда.

Убрзо након тога полицији је пријављено да су на бензинској пумпи у Љељенчи два мушкарца узела цријево од плина, који су почели да испуштају, уз пријетње да ће запалити пумпу, а савладали су их радници пумпе и задржали до доласка полиције.

Из полиције наводе да су они оштетили инвентар, пријетили и физички напали раднике пумпе.

Против њих ће бити поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бијељини због почињених кривичних дјела изазивање опште опасности, угрожавање сигурности, тјелесна повреда и оштећење и одузимање туђе ствари.