latinica  ћирилица
21/10/2020 |  14:59 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Сарадњом са републичким властима до бољих услова за живот (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да општина Кнежево добро сарађује са републичким властима, с циљем обезбјеђивања бољих услова за живот становника, али и унапређења привреде.
Састанак са руководстом општине Кнежево - Фото: РТРС
Састанак са руководстом општине КнежевоФото: РТРС

- Подржавам активности локалне управе и тако ће бити и у наредном периоду. Овдје су реализовани значајни пројекти, имамо сада савремени Дом здравља, Центар за социјални рад и зграду Полицијске станице - рекла је Цвијановић након састанка са начелником општине Кнежево Гораном Боројевићем.

Цвијановић је нагласила да ће Кабинет предсједнице Републике Српске помоћи и реконструкцију вртића.

- Задовољство је што је потребно повећати капацитете вртића, а средствима из Кабинета предсједнице Републике биће помогнута његова реконструкција - додала је Цвијановић.

Она је рекла да су у Кнежеву отворени и различити погодни, односно обезбијеђена радна мјеста, што је изузетно значајно.

- Подржавам и локалне привреднике, јер су важни за унапређење живота. Такође подржавам и иницијативу локалних власти за отварање радних мјеста, а значајно је што ова власт подржава инвеститоре да добију адекватне локације. Оптимиста сам када је ријеч о даљем развоју Кнежева - истакла је Цвијановић.

Цвијановић је у Кнежеву разговарала и са члановима Планинарског друштва "Виленска врела", које има више од 60 чланова.

 Цвијановић у Кнежеву (Фото: РТРС)

- Задовољство је што сам разговарала са младима који су чланови овог друштва. Још веће је задовољство што ћу из буџета Кабинета предсједнице Републике да помогнем дио тог пројекта који се односи на мапирање стаза, а након тога и остале фазе које ће бити реализоване у наредном периоду, такође уз подршку и начелника и ове локалне заједнице - рекла је Цвијановић.

Она је оцијенила да општина Кнежево иде путем развоја.

- Договорила сам са начелником општине да након избора поново разговарамо о важним пројектима, како би њихову реализацију планирала Влада Републике Српске, Кабинет предсједнице Српске, али и ради подршке Србије - навела је Цвијановић.

Боројевић је захвалио предсједници и институцијама Републике Српске за помоћ општини Кнежево.

- Посјета предсједнице Републике Српске за нас је знак да имамо подршку у реализацији значајних пројеката и за све оно што смо до сада урадили. У наредном периоду наставићемо квалитетну сарадњу са институцијама Српске - рекао је Боројевић.

Он је оцијенио да је од изузетног значаја што ће из Кабинета предсједнице бити обезбијеђена средства за реконструкцију вртића.

Секретарка Планинарског друштва "Виленска врела" Дијана Милисавић захвалила је предсједници и институцијама Српске јер ће подржати реализацију пројекта "Уредимо Омар".

- Циљ нам је да изградимо неколико спортско-рекреативних зона. Имаћемо стазу за бициклизам, затим полигон за дјецу и шеталиште. Ово подручје је карактеристично јер је прекривено четинарском шумом - рекла је Милисавићева.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

У разговору са младим планинарима из Кнежева договорили смо да пројекат "Уредимо Омар" буде подржан из буџета предсједника Републике Српске. Ваздушна бања Kнежево добиће ново шеталиште "Омар" са полигоном за дјецу и бициклистичком стазом. Овај природни драгуљ биће ново мјесто окупљања, како за мјештане Kнежева, тако и за становнике околних општина и градова.

Објава коју дели Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) дана 21. Окт 2020. у 5:31 PDT

Повезане вијести:

Цвијановић посјетила Дом здравља Кнежево; За обнову обезбијеђено 700.000 КМ