latinica  ћирилица
21/10/2020 |  15:51 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Циљ није кажњавање, већ поштовање мјера

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић поручио је да увођење нових епидемиолошких мјера нема за циљ да се неко казни, већ да се мјере поштују.
Ален Шеранић - Фото: СРНА
Ален ШеранићФото: СРНА

- Што се тиче епидемиолошке ситуације, и данас је висок број, троцифрени, 268 заражених вирусом корона у Републици Српској. Бањалука предњачи са 121 зараженим и управо је бањалучки кризни штаб данас засједао и донио одређене мјере - изјавио је Шеранић у Станарима.

Он је подсјетио да је на основу података Института за јавно здравство о изворима заразе, Републички кризни штаб јуче донио и одређене мјере, с обзиром да је оцијењено да различите врсте приватних окупљања представљају највећи ризик од ширења заразе, као и посјете објектима гдје се изводи музика уживо.

Шеранић каже да се обавезном ношењу маски на отвореном приступило након што је то била препорука у претходна четири мјесеца.

- С обзиром на погоршање ситуације, једноставно не можемо више ставити терет на појединца и очекивати да ће свакако да испуни све оне захтјеве који су стављени пред њега - изјавио је Шеранић и навео да је маска најјефтинија и најбоља заштита.