latinica  ћирилица
22/10/2020 |  07:52 ⇒ 07:54 | Аутор: СРНА

Дводневна сједница ВСТС-а

Информацијом о активностима предсједника Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Милана Тегелтије, данас ће почети дводневна сједница ове правосудне институције.
ВСТС - Фото: РТРС
ВСТСФото: РТРС

Члановима Савјета обратиће се директор Секретаријата ВСТС Адмир Суљагић информацијом о прилогу ВСТС-а за израду документа за дискусију за пети састанак Одбора за стабилизацију и придруживање БиХ Европској унији, који ће бити одржан 26. новембра.

Према предложеном дневном реду, Суљагић ће поднијети извјештај о спровођењу препорука Европске комисије за ВСТС и правосуђе БиХ, те приједлог акционог плана Министарства правде у Савјету министара за реализацију препорука из извјештаја стручњака о питањима владавине права у БиХ.

Након тога, пред члановима Савјета наћи ће се нацрти одлука о формирању и именовању чланова сталних комисија ВСТС-а, те информација о нацрту измјена и допуна Закона о ВСТС-у БиХ.

На дневном реду је и информација Сталне комисије за легислативу у вези са обавезама произашлим из Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина БиХ, те сагласност за тражење мишљења, приједлога и сугестија од правосудних институција у вези са израдом приједлога стратегије за одузимање имовинске користи прибављене кривичним дјелом и сагласност за приступ статистичким подацима који се воде у Модулу за евидентирање одузете имовине стечене извршењем кривичног дјела у оквиру Система за аутоматско управљање предметима.

Сутра, другог дана засједања, ВСТС ће, између осталог, именовати носиоце правосудних функција у Републици Српској и Федерацији БиХ, те Тужилаштву и Суду БиХ.

Почетак сједнице заказан је за 9.00 часова.