latinica  ћирилица
22/10/2020 |  14:42 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Задужена министарства за спровођење закључака Предсједништва БиХ

Савјет министара данас је, разматрајући закључке Предсједништва БиХ, задужио Министарство цивилних послова за координацију епидемиолошким мјерама у БиХ и динамизовање сарадње са међународним организацијама када је ријеч о спровођењу активности у вези са борбом против пандемије вируса корона.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Истовремено, Министарство безбједности у Савјету министара задужено је да појача активности Координационог тијела БиХ за заштиту и спасавање и обезбиједи његово дјеловање у складу са Оквирним законом о заштити и спасавању људи и материјалних добара од природних и других несрећа у БиХ.

Министарство спољне трговине и економских односа и Министарство спољних послова, у сарадњи са кабинетом предсједавајућег Савјета министара, припремиће анализу интереса и користи које би БиХ имала у случају да путем званичног позива буде позвана у "мини-Шенген", а с циљем реализације закључка са сједнице Предсједништва БиХ.

Савјет министара, на приједлог Министарства спољних послова, дао је сагласност за гласање румунских држављана на територији БиХ, поводом одржавања парламентарних избора у Румунији.

Бирачка мјеста биће отворена 5. и 6. децембра у просторијама Амбасаде Румуније у Сарајеву, саопштено је из Савјета министара.