latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:17 ⇒ 16:23 | Аутор: СРНА

Вишковић: Свако озбиљно предузеће заслужује пажњу Владе

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да подршку Владе Српске заслужује свако предузеће које запошљава раднике, извршава обавезе, те уредно исплаћује плате и доприносе.
Радован Вишковић посјетио је производно друштво „Лучић“ у Српцу (фото:владарс) - Фото: Тwitter
Радован Вишковић посјетио је производно друштво „Лучић“ у Српцу (фото:владарс)Фото: Тwitter

Вишковић је навео да је предузеће Лучић у Српцу, које је посјетио током данашњег боравку у овој општини, озбиљно средње предузеће, које запошљава готово 50 радника.

- Ријеч је о привреднику који планира да запошљава нове раднике. Видим да су радници задовољни и то је добар примјер и за локалну заједницу и Републику Српску - рекао је Вишковић новинарима у Српцу.

Директор фирме Лучић, Лука Лучић, навео је да су производњу започели 1989. године, као мала зантаска радионица, док данас запошљавају 45 радника.

- Основна дјелатност нам је приозводња полиетиленске и папирне амбалаже. У периоду пандемије вируса корона послујемо отежано, уз смањене приходе, али нисмо прекидали производњу - рекао је Лучић.

Он је додао да је поносан што ово предузеће опстаје све ове године.

- Циљ нам је одржати производњу и ниво запослености, те остати рентабилни и ликвидни. Имамо и планова за проширење производње, али то све зависи од укупног пословног окружења - нагласио је Лучић.

Он је додао да је предузеће добило помоћ Владе Републике Српске од 8.500 КМ за санирање посљедица пандемије.