latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:46 ⇒ 18:00 | Аутор: СРНА

Србац: Станари зграде оштећене у пожару уручили захвалницу премијеру

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић добио је данас у Српцу захвалницу станара Заједнице етажних власника у Улици Моме Видовића 30 у овој општини, за помоћ коју је обезбиједио за санацију зграде након пожара који се догодио 4. марта.
Захвалница Радовану Вишковићу (фото:влада.рс) - Фото: Тwitter
Захвалница Радовану Вишковићу (фото:влада.рс)Фото: Тwitter

Вишковић је истакао да га је овај потез станара ове зграде посебно гануо, те је предсједнику Заједнице етажних власника понудио и додатну помоћ ако је било шта потребно у санирању штете након пожара, који је станаре оставио без крова над главом.

- Овакву помоћ пружамо широм Републике Српске, али нико се до сада није сјетио да нам на овај начин покаже да вреднује наш труд и рад - рекао је Вишковић окупљеним мјештанима.

Захвалницу за несебичну помоћ добила је и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, те многобројна предузећа и организације који су учествовали у санирању штете.

Пожар на овој згради избио је 4. марта око 18.00 часова, а захваљујући правовременом реаговању ватрогасаца, радника Електродистрибуције, полиције, цивилне заштите, али и станара, спријечена је већа материјална штета и , што је најважније, сачувани су људски животи.

Након што више мјесеци нису боравили у овој згради, станари су од данас поново у својим домовима.