latinica  ћирилица
22/10/2020 |  19:28 ⇒ 21:58 | Аутор: РТРС

Скандал у Приједору - прислушкиван руководилац Филијале ФЗО (ВИДЕО)

Руководилац Филијале Фонда здравственог осигурања Приједор, Далибор Павловић и СНСД-ов кандидат за градоначелника Приједора прислушкиван је у својој канцеларији. Приједорска полиција извршила је увиђај и изузела прислушкивач, а цијели случај предат је у руке Окружног јавног тужилаштва. Павловић каже да сумња да би случај могао да има политичку позадину због своје кандидатуре на предстојећим изборима.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

Јуче у поподневним часовима, на радном мјесту, Далибор Павловић уочио је, на клима уређају, непознат црни предмет, који га је асоцирао на диктафон, због чега је одмах позвао полицију. Иако шокиран, није изненађен јер већ данима, како каже, до њега долазе приче да је прислушкиван, и да ће снимци бити пуштени у завршници кампање, како би био дискредитован.

- Морам да кажем да ми није било ни мало свеједно и да сам помало био и забринут за себе и за своју породицу. Ако је политички мотивисано, морам да поручим свима онима који се баве таквим пословима да сам се кандидовао на ову функцију зато што желим да промијеним стање у овом граду и нема те силе и те могућности која ће ме зауставити да промијеним нешто за добробит свих наших грађана - рекао је Павловић.

Полиција је извршила увиђај и изузела спорни предмет.

- Уз претходно обавјештавање тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу “Неовлаштено прислушкивање и тонско снимање”, на лицу мјеста извршен је увиђај, а полицијски службеници ПУ Приједор, предузимају све мјере и радње у циљу утврђивања околности извршеног кривичног дјела и проналаска непознатог извршиоца - саопштено је из ПУ Приједор.

Младен Митровић, главни тужилац Окружног јавног тужиоца, рекао је да је након извршеног увиђаја Павловић саслушан и да је поднио пријаву.

- С обзиром да се ради о кандидату на предстојећим локалним изборима, Тужилаштво ће у што краћем времену заједно у сарадњи са полицијским службеницима ПУ Приједор предузети све радње у циљу утврђивања идентитета лица које је такав уређај поставило - додао је Митровић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик, осудио је овакве појаве прислушкивања које, како каже, када уђу у политички систем постају проблем.

- Осуђујем такво понашање, не само према кандидату СНСД, већ према било коме. Људи морају да раде своје послове. Постоје контролни органи који то контролишу. Такве ствари могу "да послуже за намјерну дисредитацију и ништа више - рекао је Додик

Према Закону за кривично дјело "неовлаштено прислушкивање" слиједи новчана и казна затвора до годину дана.