latinica  ћирилица
22/10/2020 |  20:50 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Алмиру Чехајићу Батку одређен једномјесечни притвор

Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Алмиру Чехајићу, осумњиченом да је нелегално стекао 625.000 КМ, рекао је његов адвокат Омар Мехмедбашић.
Алмир Чехајић Батко (фото: radiosarajevo.ba) - Фото: slovenske novice
Алмир Чехајић Батко (фото: radiosarajevo.ba)Фото: slovenske novice

Мехмедбашић је за федералне медије рекао да је као разлог за одређивање притвора суд навео могућност понављања кривичног дјела.

На данас одржаном рочишту Мехмедбашић је тражио да Чехајићу не буде одређен једномјесечни притвор, већ кућни притвор и забрана рада.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су на сарајевском аеродрому ухапсили Давора Гаја, сарадника раније ухапшеног радијског и телевизијског водитеља Алмира Чехајића.

Портпаролка Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић изјавила је да су припадници СИПА у акцији кодног назива "Нетворк" ухапсили лице чији су иницијали Д.Г, осумњичено за злоупотребу положаја или овлаштења.

Гај је одговорно лице у фирми "Отворена мрежа" у оквиру које је емитована емисија "Удри мушки" коју је водио Чехајић. Гај је ухапшен на аеродрому, гдје је допутовао из Турске.

Они су осумњичени да су злоупотребом положаја, а Чехајић и прањем новца, стекли незакониту корист у износу већем од пола милиона КМ.

СИПА је Чехајића привела јуче.