latinica  ћирилица
23/10/2020 |  15:02 | Аутор: СРНА

Рунић: За реконструкцију водоводног система 500.000 КМ од Владе Србије

У Дрвару је почела реконструкција водоводног система за који је Влада Србије обезбиједила 500.000 КМ, рекла је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

Она каже да у водоводну инфраструктуру на подручју општине Дрвар није било већих улагања од седамдесетих година прошлог вијека.

- Захваљујући средствима Србије можемо почети реализацију једног од најзначајнијих, стратешких пројеката за нашу општину. Почињемо реконструкцију и заштиту изворишта "Точкови" одакле се водом снабдијева готово цијела градска зона. Урадили смо пројектну документацију за реконструкцију прве фазе од "Точкова" до "Сопића ограде", издали смо потребне дозволе и припремамо тендерску документацију - рекла је Рунићева.

Додала је да су за реализацију ове фазе обезбијеђена средства Владе Србије од 500.000 КМ, те да је у току израда пројектне документације за реконструкцију друге фазе водовода од "Сопића ограде" до "Раскршћа", што је урбана зона.

- На подручју општине има велики број локалних водовода у приградским насељима којима је такође потребна реконструкција и изградња, што је један од стратешких циљева - нагласила је Рунићева.

Према њеним ријечима, средства од 17.000 КМ за реконструкцију изворишта "Точкови" обезбијеђена су из Фонда за заштиту животне средине посредством Министарства градитељства и просторног уређења Ливањског кантона.

Рунићева каже да су радови на заштити изворишта у току, те додаје да се завршетак очекује у року од 30 дана.

- Почетак реконструкцији прве фазе градске водоводне мреже очекујемо по окончању тендерске процедуре - изјавила је Рунићева.

Она је захвалила Србији и Републици Српској, јер Дрвар након пола вијека има могућност да реализује значајне инфраструктурне пројекте.