latinica  ћирилица
24/10/2020 |  18:53 ⇒ 18:53 | Аутор: СРНА

Милић: ЦИК се још није изјаснио о отварању додатног броја гласачких мјеста

Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је Срни да се Централна изборна комисија БиХ још није изјаснила о захтјеву за отварањем додатног броја гласачких мјеста за гласање на непотврђеним гласачким листићима.
Градоначелник Брчког Синиша Милић - Фото: СРНА
Градоначелник Брчког Синиша МилићФото: СРНА

Милић је појаснио да би се на тај начин омогућило грађанима Брчког, који нису својом вољом регистровани за гласање путем поште, непосредно изјашњавање на предстојећим локалним изборима.

Он је додао да једно бирачко мјесто сигурно неће бити довољно будући да се на евиденцији бирача за гласање путем поште нашло више од 5.000 бирача, а већ сада је јасно да ће многи од њих жељети да гласају у Брчком.

Мичић је додао да се, упоредо са активностима Полиције и Тужилаштва, које су у току, разматрају и друге мјере које би на дан избора онемогућиле изборну крађу.

- Очекујемо изјашњење ЦИК-а о приједлогу да се гласачка мјеста окрену према бирачким одборима да би се приликом попуњавања гласачког листића спријечило фотографисање мобилним телефоном, и касније плаћање тог гласа - рекао је Милић.

Он је нагласио да је велика одговорност на ЦИК-у БиХ да врати интегритет изборног процеса у Брчком, који је озбиљно компромитован помијерањем датума избора и покушајем изборне крађе.