latinica  ћирилица
25/10/2020 |  07:41 ⇒ 08:09 | Аутор: РТРС

АМС упозорава на опасност од одрона

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос на повећану опасност од одрона на путним правцима Бањалука-Црна Ријека-Јајце, Бањалука-Кнежево-Турбе, Вишеград-Устипрача и Фоча-Трново-Сарајево.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

Коловози на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су мокри и клизави, а возачима се савјетује опрезна вожња и због магле која смањује видљивост на дионицама у котлинама и у вишим планинским предјелима.

Успорено се вози на дионици Леденице-Црквине-гранични прелаз Шамац због вангабаритног превоза који се креће том трасом. Возачима се савјетује да буду максимално опрезни и да поштују упуства овлаштених особа из пратње.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на мјестима извођења радови, али су сва она прописно обиљежена.

Због изградње кружног тока на магистралном путу Клашнице-Лакташи актуелне су измјене у одвијању саобраћаја у Лакташима. Радови су ппланирани до 19. априла наредне године.

Режим вожње због радова је измијењен и у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача, те на магистралним путним правцима Црквина-Модрича, Заблеђе-Чађавица гдје је на снази обустава саобраћаја у тунелу Драгорај, а саобраћај је преусмјерен на обилазницу у непосредној близини, затим на путевима на подручју Бањалуке, Приједора, Котор Вароша, Власенице.

И даље су актуелне измјене у одвијању саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, затим на магистралним путевима Крупац-Богатићи, у општинама Источна Илиџа и Трново, те Каракај-Дрињача, Клашнице-Горња Вијака-Дервента, Дрињача-Милићи-Власеница, те од Модриче према Добоју.

На регионалним путевима радови се изводе на дионицама Шипово-Ново Село на граници са Федерацијом БиХ Шековићи-Доње Цапарде, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, док је клизиште успорило саобраћај на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ је на дионици Прозор-Јабланица због радова саобраћај обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Саобраћај је обустављен на мосту преко ријеке Дрине у Горажду и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије се саобраћа због извођења радова на дионициама Витез-Травник /Нова Била/, Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Ступари-Живинице-Шићки Брод, Шићки Брод-Орашје, Маглај-Добој /раскрсница на улазу у Маглај/, Ливно-Каменско и Дрвар-Босанско Грахово.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Из АМС-а подсјећају да на граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору.