latinica  ћирилица
25/10/2020 |  09:46 ⇒ 18:05 | Аутор: sputniknews.com

Гренел објавио када ће Трамп доћи у Србију (ВИДЕО)

Специјални изасланик америчког предсједника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел борави у посјети локалној српској заједници у Висконсину, гдје је потврдио да ће амерички предсједник Доналд Трамп посјетити Србију и објавио када ће се то догодити.

Његова посјета изазвала је велику пажњу, а међу бројним коментарима на фотографије које је Гренел поставио на Инстаграму, био је и онај да је "више Срба дошло да подржи Трампа него што се окупи на Бајденовим митинзима".

Гренел се обратио на скупу у америчко-српској сали, у организацији Републиканске странке из Милвокија и Иницијативе "Срби за Трампа 2020" уз конгресмена Брајана Стејла.

Гренел се приватно састао и са уваженим представницима српско-америчке заједнице из Чикага и Милвокија, гдје је било ријечи о скоро потписаном споразуму у Бијелој кући, о имплементацији споразума и плановима за будућност, као и виталним питањима која се тичу Србије, српског народа и српског расејања, саопштено је из Иницијативе "Срби за Трампа 2020", преноси Тањуг.

Веома смо поносни на оно што смо урадили на приближавању Београда и Приштине у разговорима о економији, рекао је специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел у обраћању локалној српској заједници.

Гренел је пренио и поруку председника Доналда Трампа српској заједници у Висконсину да је споразум из Вашингтона био тежак и да су узбуђени због његове примјене.

Подсјетио је на позив који је предсједник Србије Александар Вучић упутио Трампу да посјети Београд.

- Предсједник је рекао ићи ћу, пошто побједим на изборима, ићи ће као предсејдник САД - пренио је Гренел, преноси Косово онлајн.

Говорећи о односима Београда и Приштине он је рекао да су обје стране позване да се фокусирају на економију.

- Рекао сам обема странама да имамо пуно политичких тема за разговор и можемо да наставимо да се свађамо око симболике и политике још 20 година, али хајде да урадимо нешто што Трамп ради најбоље, а то је раст економије. Дајмо наду младим људима у региону да могу да остану ту, а не да иду у Мађарску или Њемачку. Доведимо неке америчке, европске компаније на Балкан - казао је Гренел.

Он је рекао да је поносан и на то што се у Вашингтонским споразумом српска влада сложила око диверсификације у енергетици, наводећи да је то "побједа за САД, јер је до сада 100 одсто енергената у Србију долазило Русије".

- Поносни смо на наш рад за Косово и Србију и регион и не могу бити поноснији што сам дошао у српску салу у Висконсину - поручио је Гренел и позвао Србе да изађу на изборе и гласају за Трампа.

- Позивам вас да урадите нешто за предсједника, јер је он радио за вас - рекао је Гренел окупљеним Србима и закључио да је "Америка сјајна земља која рјешава све проблеме".