latinica  ћирилица
25/10/2020 |  11:46 ⇒ 12:06 | Аутор: Блиц

Нурмагомедов отишао у легенду непоражен

Највеће ривалство у борилачком спорту готово без сумње је оно које имају Хабиб Нурмагомедов и Конор Мекгрегор, а који тренутак након што је руски борац дагестанског порекла шокантно завршио каријеру и то усред октагона, Ирац је реаговао за памћење.

Нурмагомедов је у борби за одбрану УФЦ трона савладао Џастина Гејџија, а до учинка 29-0 у ММА наступима, од чега 13-0 у Ултимејт фајт шампионату, дошао је на импресиван начин, "дављењем" уз истовремено коришћење ногу и руку, и то у другој рунди.

Хабиб Нурмагомедов је одмах послије борбе са Гејџијем усљед које су дијелови октагона били крвави - објавио да завршава каријеру. Свега неколико минута касније Конор Мекгрегор, човјек чије је ривалство са Хабибом обиљежило минуле године, а нарочито њихов шампионски дуел који је прерастао у општу тучу и невиђени скандал, ријешио је да реагује - сјајно.

Наиме, ирски борац је Нурмагомедову послао ову поруку:

"Добар наступ, Хабибе. Ја ћу сада наставити (то што си ти досад радио). Поштовање и, још једном, саучешће због твог оца, упућујем и теби и твојој породици. Искрено, твоји Мекгрегори".

Подсјетимо, разлог за крај каријере 32-годишњег борца је недавна смрт његовог оца, уједно и тренера који га је упутио у свијет борилачких вјештина и од њега створио ненадмашног, а сада дефинитивно и непобједивог шампиона.

Послије дирљивог говора о разлозима за крај каријере у УФЦ-у, Хабиб Нурмагомедов је још једном одушевио све.

Рекао је шта је имао, а онда спустио рукавице на октагон и из њега изашао на сва вемена.