latinica  ћирилица
25/10/2020 |  15:06 ⇒ 15:23 | Аутор: Б92

Брус Спрингстин објавио нови албум (ВИДЕО)

Легендарни амерички музичар Брус Спрингстин објавио је нов албум под називом "Letter to You".
Брус Спрингстин (фото: Gettyimages / Jamie McCarthy) -
Брус Спрингстин (фото: Gettyimages / Jamie McCarthy)

Чувени музичар Брус Спрингстин објавио је нови студијски албум издавача Колумбија Рекордс из Њујорка, који је настао у славу живе музике и дугогодишњег пријатељства са пратећим саставом Стрит Бенда.

Албум великог рок умјетника најављен је синглом и спотом истог имена "Letter to You", гдје је "ухваћена неупоредива снага живе свирке рок групе која се поново окупила и заједно засвирала, и показала несаломиву деценијску везу која постоји између музичара, али прије свега, пријатеља".

Бенд се окупио први пут након турнеје из 2016. године и снимио веома брзо 12 пјесама, међу њима три, претходно необјављене нумере још из 70-тих година: "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" i "Song for Orphans". Албум у продукцији славног музичара и колеге Рона Аниела снимљен је за само пет дана у Спрингстиновом кућном студију у Њу Џерсију.

Тиме је одата почаст дуговјечном Стрит Бенду, самој рок музици и њеној улози у животу славних музичара и изузетном сарадњом музичара Спрингстина којег сви зову "The Bos" и овог састава. Нови албум прати документарац "Брус Спрингстин: Писма за тебе" ексклузивно на Епл ТВ+, који је режирао Том Зимни, са већим бројем снимљених наступа Стрит Бенда, студијским снимцима и претходно необљављеним архивским материјалом.

Аутор и филмске музике и пјесама за многе хитове великог екрана (Филаделфија, Џери МекГвајер, Рвач, Савршена олуја) и творац изузетно уносних турнеја по цијелом свијету, Спрингстин даје суштински увид у нови албум, мисли и осјећања које он буди, кроз реминисценцију његовог читавог музичког опуса.