latinica  ћирилица
25/10/2020 |  15:28 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

За финансирање "Куће радости" 100.000 КМ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће од почетка наредне године бити ријешен проблем финансирања стручног кадра и свакодневно збрињавање 25 корисника Центра за породицу "Кућа радости" у Котор Варошу износу од 100.000 КМ, јер је то сјајан примјер свакодневне борбе мајки за своју дјецу.
Котор Варош: Милорад Додик - Центар за породицу - "Кућа радости" - Фото: СРНА
Котор Варош: Милорад Додик - Центар за породицу - "Кућа радости"Фото: СРНА

- Неопходно је обезбиједити цјелодневни боравак за један број корисника, имајући у виду да многе мајке раде, а након што финансијски подржимо рад овог Удружења настојаћемо да у сарадњи са локалном заједницом и републичким институцијама обезбиједимо и адекватан смјештај, јер су они трајна брига друштва - поручио је Додик.

Додик је истакао да су мајке, чија су дјеца корисници Центра за породицу, својим прегалаштвом одржали ово Удружење, али је неопходно пружити подршку да се рад ове установе подигне на још већи ниво.

Директорка Центра за породицу "Кућа радости" Драгица Тепић захвалила је Додику за обећану подршку, као и Влади Републике Српске, јер су у периоду епидемије вируса корона обезбиједили пакете помоћи за 25 корисника.

- Наш највећи проблем је вишечасовно дневно збрињавање дјеце, које тренутно нисмо у могућности да реализујемо, као и системско рјешавање финансирања стручног кадра, као што су логопед, дефектолог и психолог, који би радили са нашом дјецом. Након разговора са господином Додиком добила сам увјеравања да ће то бити ријешено од наредне године и ја му се у име свих корисника, васпитачица и мајки дјеце захваљујем - нагласила је Тепићева.

Она је додала да је у Удружењу 25 активних корисника који користе третмане у радионицама и код логопеда, те још 25 дјеце који су у удаљеним мјесним заједницама и рјеђе долазе у просторије Центра за породицу "Кућа радости".